De plek waar ik woon staat niet op de speellijst. Kan ik de voorstelling dan niet zien?

Woon dicht bij een plaats op onze speellijst? Mail ons! Wellicht lukt het alsnog. Staat in onze speellijst geen plaats bij jou in de buurt? Dat is jammer, want deze lente kunnen we geen extra plaatsen meer toevoegen. We proberen in de herfst een tweede tournee te organiseren en wellicht kan jou plaats er dan tussen. Mail ons met je wens en we noteren het.

Wat bedoelen jullie precies met doe-het-zelf voorstelling?

Je maakt de voorstelling zelf. Jij bent de regisseur, de acteur, decorbouwer, technicus én toeschouwer tegelijkertijd. Wij hebben het script voor je geschreven, het decor ontworpen en de muziek gecomponeerd. Als je alleen maar achterover wil leunen en kijken is deze voorstelling niet voor jou. Maar als er af en toe een aanwijzing in het script staat die je liever niet opvolgt dan mag dat natuurlijk. Je bent tenslotte ook de regisseur.

Ik wil de voorstelling graag met meer dan twee mensen doen. Mag dat?

Het mag wel maar de voorstelling is er niet voor gemaakt. Je loopt dan het risico niet ten volle van de scènes te kunnen genieten. Wil je iemand uitnodigen met een krap budget – wat wij een top idee vinden – geef dan liever een extra tijdslot cadeau.

Ik wil de voorstellingen graag samen met iemand uit een ander huishouden doen. Kan dat?

Ja. Maar stuur ons in dat geval een bericht. Dan prepareren wij de koffers zo dat je ook op anderhalve meter afstand de voorstelling samen kunt beleven.

Is de voorstelling geschikt voor kinderen?

De voorstelling is gemaakt voor volwassenen maar bevat geen inhoud die ongeschikt is voor kinderen. Vergelijk het met het bezoeken van een museum, concert of theater. We vragen in ieder geval de aanwezigheid van minstens één volwassene, voor supervisie.

Ik ben lichamelijk gehandicapt. Is deze voorstelling voor mij?

Als je lichamelijk gehandicapt bent heb je een begeleider nodig die met je meedoet.

Ik ben slecht ter been. Is deze voorstelling voor mij?

Als je slecht ter been bent is dat niet zo’n probleem. Je speelt de voorstelling in je eigen ritme en wij kunnen de koffers op een handige plek voor je neerzetten terwijl we op afstand blijven. Als we je in het script vragen te gaan liggen of te staan mag je er altijd voor kiezen toch te blijven zitten. Jij bent immers de regisseur.

Ik ben doof. Is deze voorstelling voor mij?

De helft van de voorstelling bestaat uit muziek. De andere helft van de voorstelling is visueel en actie-gericht. Een deel van de instructies is auditief, daar zal je dus een begeleider voor nodig hebben.

Ik ben blind. Is deze voorstelling voor mij?

Als je blind bent heb je iemand nodig die je kan vertellen wat er in de handleiding staat. De voorstelling bestaat voor driekwart uit non-visuele elementen.

Eén van ons spreekt geen Nederlands. Is dat erg?

Nee. De beleving op zichzelf is taalloos. Zolang er één iemand is die de Nederlandse aanwijzingen kan lezen komt het goed.

Hoe ontsmetten jullie de voorstelling voor gebruik?

We dragen handschoenen. We werken met desinfectiemiddelen op alcoholbasis en een uv-c-lamp. Lastig te desinfecteren onderdelen vervangen we gedurende een speeldag om ze daarna zorgvuldig te reinigen met behulp van bijvoorbeeld een wasmachine. We vragen jou ook of je voor de zekerheid je handen wilt ontsmetten voor je de koffers open doet.

Contact De Thuisreiziger

Contact De Thuisreiziger: info@elzevandenakker.nl of miriamoverlach@gmail.com

Contact pers: Marjolein van Ruiten, PR@marjoleinvanruiten.com en 06-200 62 844